Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ «Ενδοσχολική βία και εκφοβισμός. Μορφές του φαινομένου, αιτίες και τρόποι αντιμετώπισης».


ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
«Ενδοσχολική βία και εκφοβισμός. Μορφές του φαινομένου, αιτίες και τρόποι αντιμετώπισης».
Αξιότιμοι κύριοι,
Στα πλαίσια του προγράμματος των συνεχών ενημερωτικών δράσεων και εκδηλώσεων  του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού σχολείου Αναβύσσου, έχουμε την χαρά και την τιμή να σας προσκαλέσουμε να παρευρεθείτε στην ενημερωτική ημερίδα που διοργανώνεται από τον Σύλλογο μας υπό την αιγίδα του Δήμου Σαρωνικού,   με τίτλο «Ενδοσχολική βία και εκφοβισμός. Μορφές του φαινομένου, αιτίες και τρόποι αντιμετώπισης».
Ανάμεσα στους εκλεκτούς ομιλητές  θα είναι και ο ίδιος ο Αναπληρωτής Υπουργός Δημοσίας Τάξης κύριος Πανούσης, ο οποίος ως εγκληματολόγος και διακεκριμένος επιστήμονας, θα μοιραστεί μαζί μας θεσμικές και επιστημονικές προτάσεις για την αποτελεσματική επίλυση του προβλήματος.

Προσκεκλημένοι ομιλητές θα είναι οι :
1.      Ιωάννης Πανούσης, Αναπληρωτής Υπουργός Δημοσίας Τάξης,
2.      Παύλος Χαραμής ,Πρόεδρος ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ ΟΛΜΕ
3.      Αθανασίου Καλλιόπη Ψυχολόγος, Υποψήφια Διδάκτωρ Ιατρικής ΕΚΠΑ
Η είσοδος είναι ΔΩΡΕΑΝ και η  Ημερίδα θα διεξαχθεί την Κυριακή 8/3/15  (10:00-13:00)  στο αμφιθέατρο του Δημαρχείου του Δήμου Σαρωνικού απευθυνόμενο τόσο σε γονείς όσο και μαθητές για τους οποίους σε ειδική ξεχωριστή διαμορφωμένη αίθουσα, θα οργανωθούν εκπαιδευτικές προς το θέμα εικαστικές και θεατρικές δράσεις.
Ο σχολικός εκφοβισμός (bullying) είναι ένα φαινόμενο νεανικής παραβατικότητας που λαμβάνει δυστυχώς ανησυχητικές διαστάσεις και στην ελληνική κοινωνία. Αποτελεί πλέον ένα κοινωνικό πρόβλημα που αφορά όλα τα παιδιά με  σοβαρές επιπτώσεις στην ψυχική και σωματική υγεία τους και  δημιουργεί εμπόδια στη ψυχοκοινωνική ανάπτυξή τους.
Για τον λόγο αυτό η συμμετοχή όλων μας είναι επιβεβλημένη και η παρουσία σας σε αυτήν μας την εκδήλωση θα υπογραμμίσει την θεσμική σας και έμπρακτη  υποστήριξη.




Χουλιαράς Θεόδωρος
Γραμματέας Συλλ.Γον. & Κηδ.
1ου Δημ.Σχολ. Αναβύσσου
6944108 180


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου