Β΄τάξη

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός : Ζαχαροπούλου Φωτεινή
Σχολικό έτος: 2017-2018


Σας παρουσιάζουμε την αφίσα που έφτιαξαν οι μαθητές της Β΄τάξης για τη μέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού.Υπεύθυνη εκπαιδευτικός : Αθανασοπούλου Νατάσσα
Σχολικό έτος : 2016-2017

Με μεγάλη χαρά η Β΄ τάξη του σχολείου μας σας παρουσιάζει τη μαθητική εφημερίδα που έφτιαξε. Για να μπορέσετε να τη δείτε σε πλήρη οθόνη πατήστε το διπλό βέλος ,που βρίσκεται κάτω δεξιά στην παρουσίαση.  
Καλή σας ανάγνωση!!!


............................................................................................................................

Η δασκάλα της τάξης δέχεται τους γονείς για συζήτηση και συνεργασία κάθε πρώτη Παρασκευή του μήνα.
_____________________________________________________________________

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός : Αθανασοπούλου Νατάσσα
Σχολικό έτος : 2014-2015

Δύο χρόνια τώρα -από την Α΄τάξη- είχαμε ένα διαφορετικό σχολικό πρόγραμμα.... Είχαμε ένα σχολικό πρόγραμμα με" καρδιά ".. 

Μάθαμε να βηματίζουμε με συναισθήματα! !!!
Να αναγνωρίζουμε πως νιώθουμε σε κάθε μας βήμα, να καταλαβαίνουμε πως ακόμη και  όταν νιώθουμε λύπη ή θυμό ή ζήλια ή ντροπή ή ενοχή ή φόβο δεν είναι κακό αλλά φυσιολογικό. 
Το μόνο που χρειάζεται είναι να βρίσκουμε μια καλή ιδέα και να αντιμετωπίζουμε όλα τα συναισθήματα. 
Άλλωστε υπάρχουν αρκετές λύσεις σε ένα πρόβλημα ...

Μάθαμε ακόμα να βάζουμε στόχους και να νιώθουμε περήφανοι όταν τους πετυχαίνουμε, αλλά και αν πάλι αποτύχουμε να οργανωθούμε καλύτερα και να δοκιμάζουμε ξανά μιαν άλλη φορά.

Μάθαμε Βήματα για τη ζωή!!!! 

Οι απόφοιτοι ,σε λίγες μέρες, μαθητές της Β΄τάξης σας παρουσιάζουν στο παρακάτω σύντομο βιντεάκι όλα όσα έμαθαν και σας εύχονται καλό καλοκαίρι!!!! 

...............................................................................................................................Έλμερ-ο παρδαλός ελέφανταςΜε αφορμή την Πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού ,της οποίας το κεντρικό θέμα ήταν "ρατσισμός και διαφορετικότητα" αλλά και με αφόρμηση το μάθημα της Γλώσσας , όπου η δασκάλα διαβάζει παραμύθια  , θυμηθήκαμε ξανά την αγαπημένη στα παιδιά ιστορία του Έλμερ που ήταν διαφορετικός.. Είδαμε το παραμύθι σε βίντεο, συζητήσαμε και γράψαμε την πρώτη μας ιστορία για φέτος.
Όλοι μας είμαστε διαφορετικοί αλλά και ίσοι, με τις ίδιες ανάγκες για φιλία και αποδοχή. Εξάλλου ένας κόσμος χωρίς διαφορετικότητα θα ήταν  βαρετός, όπως ακριβώς και το κοπάδι των ελεφάντων χωρίς τον Έλμερ.
....................................................................................................................................................Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου