Σάββατο, 7 Φεβρουαρίου 2015

Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο


Η Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο (Safer Internet Day) καθιερώθηκε με πρωτοβουλία της Ευρωπαίας Επιτρόπου Βιβιάν Ρέντινγκ και γιορτάζεται κάθε χρόνο τον Φεβρουάριο.
Η ημέρα αυτή αποτελεί εφαλτήριο ευαισθητοποίησης μικρών και μεγάλων στα θέματα που αφορούν την ασφαλή και ηθικά σωστή χρήση του Διαδικτύου, του κινητού τηλεφώνου και όλων των διαδραστικών τεχνολογιών που είναι πια κομμάτι της καθημερινότητάς μας.
Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται σε ετήσια βάση από το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης Insafe στο πλαίσιο του προγράμματος Safer Internet της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Για την Ελλάδα, η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται από τη Δράση Saferinternet.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, που αποτελεί τον Εθνικό Εκπρόσωπο του Δικτύου Insafe. (ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr)

Για το τρέχον έτος η Παγκόσμια Ημέρα ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο είναι την προσεχή Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Το παρακάτω βίντεο μας ενημερώνει για τους κίνδυνους που κρύβει το διαδίκτυο.Ακολουθούν Πρακτικοί Οδηγοί  για την ενημέρωση Γονέων και παιδιών , καθώς και δράσεις, ιστορίες και παιχνίδια, που μπορείτε να κάνετε όλη η οικογένεια μαζί και οι εκπαιδευτικοί με τους μαθητές μας

Και να θυμάστε: καλά "σερφάρει " όποιος με ασφάλεια "σερφάρει" .  Πάτα επάνω στις παρακάτω εικόνες για να ακούσεις τις ιστορίες ...

Και για το τέλος αφήσαμε το καλύτερο.... Παιχνίδια που θα σου μάθουν πώς να αποφεύγεις τις "παγίδες" του διαδικτύου και να είναι το ίντερνετ για σένα πηγή γνώσης και διασκέδασης!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου