Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021

Δημιουργία λαχανόκηπου στο σχολείο μας

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι το Σχολείο μας πλέον διαθέτει το δικό του λαχανόκηπο. Η κατασκευή του ήταν προσφορά της οικογένειας του Μαρίνου Κούβελα και της εταιρείας του ''Interplants''.

Η κάθε τάξη έχει το δικό της παρτέρι, το οποίο και φροντίζει. Τα παιδιά με μεράκι φύτεψαν μαρούλια, κρεμμύδια, ρόκα, ραπανάκια, ρίγανη, δεντρολίβανο, θυμάρι, φραουλιές κ.α.

Με τη δράση αυτή σκοπεύουμε να ευαισθητοποιήσουμε και να κινητοποιήσουμε τους μαθητές μας σε θέματα που έχουν να κάνουν  με τη φύση.

Τα παιδιά είναι γεννημένοι κηπουροί: είναι περίεργα, τους αρέσει να μαθαίνουν μέσα από την πράξη και θέλουν να λερώνονται !

Καλλιεργώντας τον κήπο, το παιδί έχει την ικανοποίηση ότι φροντίζει κάτι δικό του για καιρό και παρατηρεί από πρώτο χέρι τον κύκλο της φύσης.

Επίσης, η κηπουρική είναι ένας ωραίος τρόπος για να αποκτήσει το παιδί περιβαλλοντική συνείδηση, εξερευνώντας τη λειτουργία της φύσης.

Αν αγαπήσει τον κήπο και τα φυτά από μικρό, η αγάπη αυτή θα διατηρηθεί για όλη τη ζωή του. Μπορεί ακόμη και να αρχίσει να τρώει κάποια λαχανικά που τώρα μισεί !!!

Ευχαριστούμε τον κ. Μαρίνο Κούβελα, για την κατασκευή της όλης εγκατάστασης καθώς και την προσφορά του απαραίτητου εξοπλισμού. Ευχαριστούμε και το Σύλλογο Γονέων για την προμήθεια των μαρουλιών, κρεμμυδιών κ.τ.λ.

Αυτό που μπορούμε να ευχηθούμε στους μικρούς μας μαθητές είναι καλή συγκομιδή…





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου