Κυριακή, 5 Νοεμβρίου 2017

ΧΟΡΩΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ
ΤΗΣ 10ης ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΧΟΡΩΔΙΩΝ

Στα πλαίσια του 36ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας, που γίνεται σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας (Περιφέρεια Θεσσαλίας), τον Δήμο Καρδίτσας, τον Δήμο Μουζακίου και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας, θα πραγματοποιηθεί από 1 έως 18 Μαρτίου 2018 η 10η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών με την αρωγή της Περιφερειακής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.
Στη 10η Διεθνή Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών μπορούν να λάβουν μέρος:
Σχολικές Χορωδίες (παιδικές, αγοριών, κοριτσιών, νεανικές, μεικτές,) από  σχολικές μονάδες της  Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλης της Ελλάδας και του εξωτερικού.


Οι εκδηλώσεις της 10ης Διεθνούς Συνάντησης Σχολικών Χορωδιών του 35ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας θα πραγματοποιηθούν σε μεγάλη κεντρική   αίθουσα εκδηλώσεων της Καρδίτσας, του Μουζακίου, ενώ παράλληλες μουσικές εκδηλώσεις θα γίνουν στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καρδίτσας, στην Δημοτική Πινακοθήκη, στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Κων/νου και ίσως υπάρξουν συναυλίες στην πανέμορφη Λίμνη Ν. Πλαστήρα (καιρού επιτρέποντος).Κατά τη διάρκεια της συνάντησης θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια, διαλέξεις, ομιλίες , ημερίδες, αφιερώματα κ.λ.π.  Θα πραγματοποιηθεί επίσης Σεμινάριο Διεύθυνσης Παιδικής Χορωδίας.

Η 10η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών είναι αφιερωμένη στους κορυφαίους συνθέτες Claude Debussy(1862-1918) για τα 100 χρόνια από το θάνατό του, Gioachino Rossini (1792-1868) για τα 150 χρόνια από το θάνατό του, Charles Gounod (1818-1893) για τα 200 χρόνια από τη γέννησή του, François Couperin (1668-1733) για τα 350 χρόνια από τη γέννησή του, Giulio Caccini (1550-1618) για τα 400 χρόνια από το θάνατό του, Pomponio Nenna(1550-1618) για τα 400 χρόνια από το θάνατό του, Adriano Banchieri (1568-1634) για τα 450 χρόνια από τη γέννησή του, Loyset Compère (1445-1518) για τα 500 χρόνια από το θάνατό του και Pierre de La Rue (1460-1518) για τα 500 χρόνια από το θάνατό του.

Σε όλες τις χορωδίες θα δοθούν διπλώματα συμμετοχής – αναμνηστικά του Φεστιβάλ ενώ από το  2015 δίδονται τα βραβεία ¨ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ¨ στους τρεις (3) καλύτερους  διευθυντές  σχολικής χορωδίας.

 Βιογραφικό σημείωμα χορωδίας 3ου Δημοτικού Σχολείου Κερατέας


Η παιδική χορωδία του 3ου Δημοτικού Κερατέας ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2011 με πρωτοβουλία του Διοικητικού Συμβουλίου Γονέων & Κηδεμόνων του Σχολείου.
Η απόφαση αυτή στηρίχθηκε στο γεγονός ότι δεν υπήρχε κάτι αντίστοιχο την περίοδο εκείνη στην πόλη της Κερατέας, καθώς και στην ανάγκη να προσφερθεί μία δραστηριότητα όπου θα μπορούσαν να συμμετέχουν τα παιδιά εντελώς δωρεάν χωρίς καμία διάκριση.
Κατά κύριο λόγο το ρεπερτόριο της χορωδίας ήταν Ελληνικά τραγούδια, έτσι ώστε τα παιδιά να γνωρίσουν το έργο λαμπρών δημιουργών της Ελληνικής μουσικής κληρονομιάς.

Τον πρώτο χρόνο λειτουργίας η χορωδία στηρίχθηκε αποκλειστικά στα μέλη του Συλλόγου, μη επαγγελματίες μουσικούς, ενώ την επόμενη χρονιά την καθοδήγηση ανέλαβε η μουσικός του Σχολείου και νυν Δ/ντρια κα Αναπολιτάνου Μάρα.  Εκτός από τις σχολικές γιορτές, η χορωδία έχει λάβει μέρος μέχρι σήμερα σε πολλές εκδηλώσεις όπως:

1.       -Συναυλία για την ενίσχυση του οργανισμού «Χαμόγελο του παιδιού»
2.      - Εκδηλώσεις του Δήμου Κερατέας
3.       -Συμμετοχή σε ανοιχτές εκδηλώσεις όπως «Θαλασσινή Γιορτή του Πυθέα»
4.       -Εκδηλώσεις του Δημοτικού Ωδείου Κερατέας
5.       -Συναυλία στη Στοά του Βιβλίου για την παρουσίαση βιβλίου 

                               ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΧΟΡΩΔΙΑΣ

Αγαπητοί γονείς,


Στο σχολείο μας θα ξεκινήσουν πρόβες για τη χορωδία του σχολείου από την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου και κάθε Παρασκευή από 1:20 μ.μ. μέχρι και τις 3μ.μ. στην αίθουσα Μουσικής-Πληροφορικής. Αφορμή για την επαναλειτουργία της χορωδίας αποτελεί η συμμετοχή μας στην 10η Διεθνή Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών, στην Καρδίτσα το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Μαρτίου 2018. Μέλη της χορωδίας μπορούν να γίνουν όλοι οι μαθητές του σχολείου που το επιθυμούν, αρκεί να προσέρχονται με συνέπεια και όρεξη στις πρόβες. Τις λεπτομέρειες για τη συμμετοχή μας στο φεστιβάλ θα τις διευκρινίσουμε με νέα ανακοίνωση, που θα δοθεί στα σταθερά μέλη της χορωδίας. Προς το παρόν θα χρειαστούμε από τους γονείς των παιδιών που επιθυμούν να συμπληρώσουν τη σχετική υπεύθυνη δήλώση, ώστε να γίνουν τα παιδιά τους δεκτά στις πρόβες. Επισημαίνουμε ότι, καλό θα είναι να έχουν οι χορωδοί ένα επιπλέον σνακ μαζί τους τις Παρασκευές για το διάλειμμα 1:15-1:20 μ.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου